MOJJE

Mojje-bio

 

 

 

 

 

 

 

Mojje är uppvuxen i lilla Tvååker utanför Varberg och var tidigt intresserad av sport och musik.
Till en början blev det mest sport, Mojje har provat på det mesta från motocross, slalom, alla sorts bollsporter och brottning.
Efter att ha gått på kryckor åtta gånger och varit gipsad sex gånger valde Mojje att fokusera på musiken istället.

Mojjes pappa spelade i ett band när Mojje var liten och Mojje fick ofta följa med på turnéer och spelningar. Mojjes allra första framträdanden gjordes faktiskt i pappas band och då var det var 10000 röda rosor och Love me tender som gällde.

Första större bandet Mojje var med i hette West Jam och de lyckades ta sig till stora finalen i Rock SM  i ålderskategorin under 18 år. Då var Mojje 15 år men riktigt på riktigt blev det först när Mojje var med i bandet Together ca 1997. Together hade en brottarhit med singeln Vänner som även var temat till en populär TV-serie.
Helt plötsligt var det full rulle, med utlandsturnéer och hysteri. Kanske lite för mycket, för Mojje ledsnade på stressen och det ständiga resandet.

I början av 00-talet sprang Mojje och Niklas Wahlgren på varandra och de började jobba ihop. Båda tyckte det skulle vara extra kul att göra ett barnprogram, så de började skriva låtar som Tjaba tjena hallå och Var ligger landet där man böjer bananerna.

TV4 tände på idén med ett program för barn och det gjordes två fantastiska säsonger i TV med Nicke och Mojje och ett par stora turnéer men så fick Mojje veta att han skulle bli pappa och då var det självklart att ta ett break och vara med familjen.
– Det är det bästa jag gjort säger Mojje

Så gick det en tid och 2005 skulle Tobbe Trollkarl skulle sluta i TV4:s Lattjolajban och då fick Mojje en ny chans att ”tramsa sig i TV” och sen dess har det bara rullat på med guldskivor, stora turnéer, TV-program etc etc.

Diskografi:

Varning för vuxna(2006)
Barnvakt (2007)
Popcornfrisyr (2008)
Att leka i finrummet (2010)
Vroom vroom racerbil (2012)

 

Fakta om Mojje:
Namn: Mojje Johansson
Ålder: Slutade fylla år vid 17…
Bor: På Gotland
Hobbies: Tvätta bilarna
Tycker allra bäst om: När mina barn skrattar
Tycker allra sämst om: Omständiga människor. Elakhet och missunsamhet.
Gör mig glad: Hmm… när jag gjort någon glad
Gör mig ledsen: Se fina människor fara illa
Favvomat: Korv med bröd
Favvomänniska: Min far, hans stöd i allt!
Favvoartist: Björn Skifs
Gör helst en ledig dag: Badar med mina söner eller åker skridskor.
Drömmer om: Oj!!! Att ha råd att åka till Thailand med min familj, och att köpa en Ford Mustang -66.